вівторок, 16 листопада 2021 р.

Міжнародний День толерантності

                 Міжнародний день толерантності

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у звязку із ухваленням ЮНЕСКО 1 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.  Толерантність - це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження. Принципи рівності та недискримінації закріплені в міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Варто пам'ятати, що толерантність - це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв. Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих - це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен з нас унікальний. У цей день як ніколи актуальним є гасло "Усі різні - усі рівні", яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.

  У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в дітей загальнолюдських цінностей в КЗ "Інклюзивно-ресурсний центр" Бобринецької міської ради спільно з ДНЗ №2 "Ромашка" з 15 по 19 листопада пройшов ряд заходів, спрямованих на формування в дітей поваги до інших людей, їхніх думок.

                                    
                     



 





  




Немає коментарів:

Дописати коментар

Арт-терапевтичне заняття "Кольоровий день"

 Літо - це прекрасна сонячна пора, що переливається кольорами веселки. Під теплими промінчиками сонця та легеньким подихом вітру зібралися н...